Julia - Lätt ridning i trav

När man vänjer sig vid nya mönster ser andra så plötsligt annorlunda konstigt ut. 

Hur länge sedan var det jag red på ridskola? 2 år sedan kanske? Bytte ridgren för snart 1 år sedan. Sedan dess har jag slutat med lättridning, av olika anledningar. Det gör att när jag kommer över en video där en ryttare som förövrigt rider jättefint ur mina synpunker, rider lätt i traven. Då märkte jag hur man lätt glömer hur saker och ting var. Lättridning var normalt, någon annat var lixom mer o´normalt. Man red lättridning i traven punkt slut.
  Idag, när jag ser lättridningen, känner jag bara att jag aldrig kommer sätta mig upp och tänka att idag ska vi rida lättridning i trav. 
Jag ser hur ryttarens balans förflyttas framåt och bakåt över hästens rygg och att hästen måste parera detta för att ekipaqet ska bibehålla balansen, fortfarande så tycker jag att detta är ett av de bättre ridpassen jag har sett. Jag tycker givetvis inte allt är bra, men just nu fokuserar jag bara på lättridningen och samspelet mellan häst och ryttare och det tycker jag ser bra ut för att vara en provridning. 

 
Jag är väldigt intresserad av andra ridgrenar än min egen. Just därför att dem intressrar mig, de tänker inte som jag gör, varför tänker dem så? varför tränar de så? varför tränar jag som jag gör? Vilka biologiska förklaringar finns det till varför vi tränar på olika sätt? Hur påverkar utrustning osv.
  Jag tänker mycket på de olika utbildningens stegen från den unga gröna hästen till den färigutbildade rutinerade läromästaren. Hur väljer ni att utbilda era hästar, och hur tänker ni ang. utbildning jämfört med oss? Vad kan vi lära av varandra?